التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مربي الحمضياات سهله جدا راائعة

الكمية تكفي6 فرد
 وقت التحضير60 دقيقه
 وقت الطهي45 دقيقه
نتيجة بحث الصور عن مربي اليوسفي
 المقاديركميه من قشور الحمضيات المختلفه
قشر برتقاله كبيره
وقشر 2 يوسفي كبار
وقشر 2 يوسفي كبار
قشر 1 بوميلي
سكر
 التحضيرالبوميلي ده يا جماعه 
نوع من انواع الليمون الهندي بس حجمه كبير جدا بيبقى قد 
حبه الشمام تقريبا وفصوصه كبيييييره وقشره سميك ))
انت ممكن تستبدليه بالليمون العادي الاصفر الكبير
استخدمي 5 ليمونات تقريبا
ممكن تستخدمي قشر الجريب فروت كمان
نتيجة بحث الصور عن مربي اليوسفي



هنحتاج :

لكل كوب من قشور الحمضيات :

** لو تحبيها مسكره ((كوب سكر وكوب الا ربع ماء
وعصير ليمونه ))

** ولو تحبيها مش مسكره اوي
((هتحطي كوب الا ربع سكر ونص كوب ماء وعصير ليمونه))
 الطهىهنقطع القشر شرايح او مكعبات زي ما تحبي
وهنشيل الفتل البيضا اللي تحت بتكون القشر 
سواء في البرتقال او اليوسفي
بايدنا مش بسكينه يادوب تنضيف بس

و مش هناخد الطبقه السميكه البيضا اللي بتكون 
فوق اللحم بتاع البرتقال اوك

-- نجمع القشور ده كلها وننقعها في ميه
ونسبها على الرخامه لمده من 4 الى 5 ايام 
وهنغير الميه كل يوم مرتين 
وبعد كل مره هنصفي فيها القشر نعصره كويس من الميه
القديمه ونرجعه تاني في ميه جديده
((انا نقعتهم 5 ايام))
- بعد اخر يوم نصفيهم كويس ونعصرهم كويس
وناخدهم غلوه على النار لمده 5 دقايق
ونصفي تاني ونعصر كويس بايدنا
وتبقى ده اخر مراحل النقع
بعد كده نجيب فوطه نضيفه
وننشفهم كويس قوي ونكبس عليهم 
عشان اي ميه تنشف تماما
على النار هنحط السكر والميه
ونسبهم يغلو لمده 5 دقايق
لحد ما السكر يدوب خاااااااااااااالص
بعد ما السكر يدوب نعصر الليمون 
وناخده غلوتين كمان لحد ما تحسي
ان الشربات بدأ يتقل سنه بسيطه
نحط القشر كله في الشربات
ونسيبه يغلي غلوتين 
وبعدين نوطي النار على الاخر
ونسبها من ساعه الاربع الى ساعه
مع التقليب كل شويه وتتغطى بس نسيب جزء صغير مفتوح
عشان نسمح للبخار يطلع وفي نفس الوقت ما يطلعش
كله وتنشف بسرعه وتتحرق
- لحد ما القشور تتطرى خالص وتبقى
شفافه والميه
معظمها ينشف وتبقى سميكه في قعر الحله
يبقى كده تماااااااااااااااام
نسبها تبرد تماما وبعدين نعبيها في علبه بلاستيك
او بطرمان زجاج وتبررررررررررررررد
رهيييييييييييييييبه بجد 
وطعمها راااااااااااااااااااائع النتيجه مبهره
ومن غير مرار نهااااااااااااااااائي
والاحلى من كده انها عمايل ايدك

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

العجينة القطنية العجينة الذهبية عجينة العشر دقائق بالصور

\
\















اقوى خلطة منزلية تفتيح جسم وبشرة خلطة بياض الثلج الاصلية بمكونات فمتناول يدك

معروفه هالخلطه من زمان انها تصفي لون الجسم 👌🏻
و تشيل التشققات و تشيل اثار حبوب الجسم و التصبغات 👌🏻! . . تحطون الخلطه يومياً او يوم ايه يوم لا و تلبسون بدلة ساونا او بجامة قطن لمدة ساعتين . . و بعده تاخذون شاور و تتروشون بصابونه مبيضه مثلاً : البابايا الكركم الغار إلخ..... . . 
و اهم شيء الترطيب 👌🏻👌🏻😍! . . مكوناتها :
صابون غار
علبة ماء ورد
فكس صغير نص علبة لوشن مفتح 
كريم جليسوليد وسط
ثلاث ملاعق كركم جسم 
فنجان زيت جلسرين 
فنجان زيت خروع 
فنجان زيت لوز ( مّر او حلو كلهم ينفعون ) 
فنجان زيت زيتون . . 
الطريقه :
تنقعون الصابون لمدة ثلاث ساعات 👌🏻
و بعده تحطون كل المكونات و تخلطونها بالمضرب الكهربائي 🙊❤️❤️! .
انا قد كتبت لكم خلطة بياض الثلج المطوره جربتها قبل كلمة روعه قليله عليها ❤️❤️ . . . بس كثير بنات ماعندهم القدره يوفرون مكوناتها لانها كثيره بصراحه و حسيت نفس النتيجه ،، . . . ذي معروفه عند بنات جماعتنا قبل يتزوجون يداومون عليها و تروح البنت لزوجها قشطه ورب




خلطة بياض الثلج المطورة👍😍🏻 . 

فوائد ماء الزهر الرائعة

استعمل ماء الورد منذ القدم كمستحضر تجميلي، وماء الورد سهل التحضير؛ حيث إنّه يزيد البشرة جمالاً وتألّقاً، ويعطي العينين بريقاً أخّاذاً، ويعتبر مستحضراً طبيعيّاً ذا فوائد عديدة للجسم والبشرة، ويتمّ إعداده من أوراق الورد الرائعة ذات الرائحة العطرية الأخّاذة. ويمكن استعماله لوحده من دون إضافات كمستحضر قابض للبشرة بعد استعمال غسول الوجه صباحاً ومساءً، وهو مفيدٌ جدّاً لأصحاب البشرة الدهنية ذات المسام الواسعة. فوائد ماء الورد للجسم والبشرة يضفي ماء الورد النضارة والبياض والنعومة على بشرة الجسم واليدين . يشدّ البشرة ويصفّيها ويجعلها خاليةً من العيوب. يدخل في العديد من الوصفات الطبيعيّة لحماية ومعالجة البشرة. يستخدم في العديد من أنواع الكريمات ومستحضرات التجميل.
له خصائص مضادّة للالتهاب، لذلك فهو مهدّئ للبشرة. يعطي بريقاً وصفاء ونقاءً للعينين إذا ما صنع منه محلول لعمل حمّام ماء بالورد لغسل العينين، كذلك يستعمل لإزالة انتفاخ ما تحت العينين، وإزالة الهالات السوداء. يستعمل لحماية البشرة من أشعّة الشمس عند التعرّض لها، وذلك بغمس قطنة بماء الورد ووضعها على البشرة قبل التعرّض للشمس. يستعمل بتخفيفه با…