التخطي إلى المحتوى الرئيسي

أكلات عربية ومصرية منوعة @

أكلات عربية منوعة
أولا:
فتة بالخل والثوم
المقادير:
• كيلو لحمة ضأن.
• 3 أكواب أرز.

• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.

• بصلة كبيرة مقسومة نصفين.

• 2 فص حبهان.

• ملعقة قرنفل.

• 6 فصوص ثوم مفرومة.

• 2 رغيف خبز محمص.

• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.

• أعواد قرفة.

• ورق لاورا.

• ملح.

• كوب كبير عصير طماطم.

• ملعقة كبيرة سمن.

• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.

• ملعقة خل أبيض.
الطريقة:
1- اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق البصلة المقسومة نصفين وورق اللاورا وفص الحبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي.
2- أثناء ما اللحمة بتستوي أحضري الأرز واغسليه، وأحضري صينية متوسطة الحجم وحطيها على النار وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة، وضيفي إليها الأرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق، بعد كده أحضري ماء وضيفي إليه شوية ملح وضيفيه للأرز وسيبي الأرز على نار هادية لغاية ما يستوي مع التقليب من وقت للتاني.
3- أثناء ما الأرز بيستوي أحضري بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمّريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بقى أصفر، ضيفي إليها الثوم مع التقليب لمدة خمس دقائق، بعد كده ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ومعلقة الخل وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق، بعد مرور عشر دقائق ضيفي إليهم كوب من الشوربة وقطع اللحمة وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.
4- أحضري صينية وقطعي فيها الخبز المحمص، وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرّب من الشوربة.
5- أحضري طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز ومن فوقهم الصلصة واللحمة… 
الفتة باللحمة
ا مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 42da160af1.bmp
* المقادير :
لحمة بعظم
أرز
خبز لبناني
طماطم طازجة معصورة
خل
ثوم
( بهارات لسلق اللحمة : بصلة + ورق غار + ملح وفلفل اسود + هيل )
طريقة التحضير :
-
طريقة سلق اللحمة : نضع قليل من الزيت بقدر وثم نضع اللحمة بعد غسلها ، ونقلبها قليلا حتى تتغير لونها وثم نضيف الماء ونتركهم على النار حتى الغليان ، ثم نعمل على ازالة الريم وثم نضيف البصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين غار و ملح وقلفل اسود واغطيها واتركها على النار لحين الاستواء .
- طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق .
- طريقة عمل الارز الابيض : نضع بقدر قليل من الزيت وثم نضيف الارز (بعد غسله ونقعه لمدة 30 دقيقة ) ونضيف الملح ونقلبهم مع بعض وثم نضيف الماء ويكون كميته فوق الماء ونتركهم على نار متوسطة حتى الغليان وثم نهدي النار حتى الاستواء .
- طريقة تركيب طبق الفتة
1- قطعي الخبز قطع متوسطة فى الطبق او الصينية ثم شربيه بالشوربة سلق اللحمة لحد ما كلة يشرب شوربة .
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 34c9a22986.bmp
2- ضعي الارز على الخبز و افرديه كويس و اضعي كبشة شوربة .
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه c2892188e0.bmp
3- ثم اضعي صلصة الطماطم على وجه الارز .
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 11048f64fd.bmp
4- ثم رصي قطع اللحم المسلوقة على و جه طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس .
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 23df09c3d3.bmp
العصبان(الممبار – امعاء الخروف )
المقادير
لحم مقطع قطع صغيرة -كبدة مقطعة- رئة – قلب- كلية من الخروف او الابل
كذلك – فوارغ ضان او فوارغ بقرى
اى مصارين *الامعاء* وكرشة المعدة منظفة جيدا باماء والخل والملح وتكحت بالسكين لازالة المادة المخاطية من الامعاء والكرش
حزمة-بصل الاخضر مقطعة قطعة صغيرة
- 2حزم بقدونس
- نصف حزم شبت اوشبنت او سبنت -
ربع حزم كرافس –
- اوراق نعناع اخضر-
اوراق ريحان
ربع حزمة كسبره خضراء
كوب من الارز -
و2 ملعقه صلصة الطماطم -5 ملاعق كبير زيت – نصف ملعقة ملح كبيرة ممسوحة – ملعقة كبيرة فلفل احمر بودرة بهارات مشكلة من كل نوع ربع ملعقة صغيرة .
فلفل اسود
كسبره
كركم
نعناع يابس
الطريقة
تغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الارز واللحمة المقطعة والكبدة وتخلط فى اناء كبير
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 34a157ee70.bmp
وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم و الزيت,وباقي البهارات
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 37bdb0d5f3.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 9a0403bd8a.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 407428585f.bmp
وطبعا يجب ان تصفى كلها من الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع فى طنجرة بها ماء مغلى
بة زيت وطماطم وفلفل وكركم وملح تقريبا نصف ملعقة كبيرة طماطم وملعقة صغيرة لباقي المقادير
توضع الامعاء والكرش بعد الحشي والخياطة بالابر والخيط او غلقه بعود الاسنان
ثم نعمل ثقوب
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه be94193096.bmp
وتوضع في المرق الذي يغلي وتترك لمدة ساعة حتي تنضج الطنجرة مغلقه حتى تستوى
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه dc543c3f22.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 46eaad86d2.bmp
الامعاء الدقيقة طبخته علي البخار
ونقطعها قطع بطول الاصبع وتقدم ساخنة .
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه ee0ab306d4.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 1dfc007572.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 223b343e9e.bmp
الكبدة في الفرن
المقادير
كبد
بصل
طماطم اخضر
فلفل اخضر
ملح
فلفل اسود
الطريقة
نغسل الكبد تم نعمل به شرحات بالسكين ونتبله بملح وفلفل ونقطع الخضرة الي دوائر
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 4b59e2f66a.bmp
نضع في الطاجين ورق الالمنيوم ونضع الكبد ثم الخضار
نلفه بالسلفر ( ورق الفويل ) ونضعه في الفرن مع التقليب
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 828c3c881a.bmp

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه e07c9b8f86.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه f061d9b1fc.bmp
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 5ef470c2a7.bmp
صينيه القلايا
المكونات
لحم خروف به دهن اي قطع *شحم*
كبد خروف
كليه
قليل من القلب
تقطع مكعبات وسط تكون كميه اللحم اكثر ثم الكبد
توضع في طنجره علي الناروتترك حتي تنشف من الماء
ثم نضع عليها ملعقه سمن
قليل من الحرارت
علي طرف الملعقه فلفل احمر وطماطم علبه
ملح
قليل من الفلفل الاسود
وتحرك وتقدم
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 19c4fae869.jpg
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه wol_error.gif هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 832×638. مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه b44620666b.jpg
فخد الضاني في الفرن علي طريقة المشوي بالفحم مع أرز بالخلطه
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه acf31a96ec.jpg
المقادير:
فخده ضاني صغيره 3ونصف كجم الي4ونصف كجم-
كيلو فلفل رومي أحمر –
4علب زبادي أو روب –
8ملعقه صغيره خل تفاح
نصف كيلو بصل
2كيلوأرز مصري
2كوب زيت
2ملعقه كبيره ملح
2ملعقه كبيره عسل أبيض
2ملعقه كبيره بهارات
ملعقه صغيره كاري
نصف كيلو بندق
2قطعه فحم فواكه للطعم
5كوب ماء للارز
فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين
ملعقه صغيره فلفل أسمر .
الطريقة:
يفتح الفخد من جميع الانحاء ويخلا من العظم عند الجزار ليصبح خالي العظم
يتبل الفخده بمزيج الزبادي واملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر
ينقع مدة يوم في الثلاجه وتطلع تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن
ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير
ُيصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز
يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر
الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة
بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج
يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل القطع
ويقدم
الممبار علي الطريقه المصريه
دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر

ارز مصرى غير منقوع

طماطم مقطعه مكعبات صغيره

زيت




مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه a01d3766bc.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه wol_error.gif هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 717×538.
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه bc3fc4ee2c.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 333c33d03d.jpg

4 بصلات
راس توم
عصير ليمون
4 حبات بندورة
خل
صويا صوص
فلفل أسود و بهار و جرام مسالا و فلفل أحمر و بابريكا و قرفة و كمون و كزبرة ناشفة و جوزة الطيب
الطريقة
تتبل الريش ببملح و فلفل أسود و بهار و جرام مسالا و فلفل أحمر و بابريكا و قرفة و كمون و صويا صوص و كزبرة
ناشفة و جوزة الطيب و خل و شوية ليمون و توم و بصل و تنقع لمدة ليلة كاملة
في اليوم التالي نضعهم في صينية فرن مع التتبيلة مع إضافة بصل جوانح و بندورة ترانشات و فلفل أسود و ملح و يبقى
القدر مغطر بالقصدير حتى ينضج و ينشف ماؤه
تحمر الريش من أعلى و تقدم في الحال.
الفتة المصرية
المقادير
2كوب أرز مطبوخ
2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف
خلاصة سلق اللحم أو الدجاج (مرقه -شوربة )
2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)
4\1 كوب خلملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم
ملح
الطريقة
يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون وهذه صورة الخبز قبل التحميص

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 4ec4cd3ef0.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه a87d66bf8b.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه bb588be6d1.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه bf7e7dffb2.jpg


مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه b0f70ce296.jpg

ولا ندعه يغمق لونه كثيرا حتى لا يصبح مرثم نهدىء النار
ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 2bab02cb0d.jpg

وهذا حسب الرغبة

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 37d7986a73.jpg

ويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه f83ef10300.jpg

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه ظ…ط´ظˆظٹط§طھ.bmp

طبق مشويات
كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
2 كلاوى ضانى
4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما

2 معلقة كبيرة عصير ليمون

ملح وفلفل
الطريقة
تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
طبق مفروش بالبقدونس >
**وبالهنا والشفا**



الفخذ الضأن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم

2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها

اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة

ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا

ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس

نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل

نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات

نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى

غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن

لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم

علشان وشها يحمر

مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 8103.png



الممبار ( العصبان )
- كيلو ممبار.

- 3 بصلات.

- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير – كزبرة خضراء مقطعة صغير.

- ملح – فلفل – كمون.

- 3 طماطم كبيرة.

- 3كوب ارز.

- شطة ( لو عوزاة حراق ).

- 2 ملعقة سمن .
اولا :طريقة تنظيف الممبار
- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز

نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن

بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى

- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج

- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت

و بالهنا والشفاء




مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه p1020180a.jpg


• كيلو فلفل رومي أحمر.

• 4 علب زبادي.

• 5 معالق صغيرة خل تفاح.

• كيلو رز.

• كوباية كبيرة زيت.

• 2ملعقة كبيره ملح.

• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.

• 2ملعقة كبيرة بهارات.

• ملعقة صغيرة كاري.

• نصف كيلو بندق.

• كوباية كبيرة ماء.

• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.

• ملعقة صغيرة فلفل أسود.

• قطعتان فحم.
الطريقة:
هاتِ الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:
“الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر”…
بعد ما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من التلاجة وهاتِ الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة…
بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي…
بعد كده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق ورائحة رائعة.
بعد كده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.
بعد كده هاتِ الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل وبالهنا والشفا.
مجموعه اكلات اروع الاكلات العربيه 081227181122zyKO.jpg



صينية اللحم في الفرن
المقادير:
• كيلو لحمة.

• 3 بصلات مقطعة شرائح.

• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.

• 3 فصوص ثوم مطحونين.

• ملح -كمون-كزبرة-فلفل أسود

• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح البصل والطماطم، وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.. وبألف هنا وشفا.
لحمة ضان
ي مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو “ريش”.

• كوب كبير عصير طماطم.

• ملعقة صغيرة فلفل أسود.

• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.

• 10 فصوص ثوم.

• ملعقة كبيرة خل أبيض.

• ملعقة كبيرة كمون مطحون.

• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.

• 1 بصلة كبيرة.

• فلفل رومي أخضر

• نص فنجان زيت.
الطريقة:
هاتِ اللحمة واغسليها كويس.
بعد كده جهزي تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن “الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة” واضربيهم مع بعض في الخلاط…
بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل…
بعد ما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده خرجيها واشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم.. وبالهنا والشفا.


المشاركات الشائعة من هذه المدونة

العجينة القطنية العجينة الذهبية عجينة العشر دقائق بالصور

\
\















اقوى خلطة منزلية تفتيح جسم وبشرة خلطة بياض الثلج الاصلية بمكونات فمتناول يدك

معروفه هالخلطه من زمان انها تصفي لون الجسم 👌🏻
و تشيل التشققات و تشيل اثار حبوب الجسم و التصبغات 👌🏻! . . تحطون الخلطه يومياً او يوم ايه يوم لا و تلبسون بدلة ساونا او بجامة قطن لمدة ساعتين . . و بعده تاخذون شاور و تتروشون بصابونه مبيضه مثلاً : البابايا الكركم الغار إلخ..... . . 
و اهم شيء الترطيب 👌🏻👌🏻😍! . . مكوناتها :
صابون غار
علبة ماء ورد
فكس صغير نص علبة لوشن مفتح 
كريم جليسوليد وسط
ثلاث ملاعق كركم جسم 
فنجان زيت جلسرين 
فنجان زيت خروع 
فنجان زيت لوز ( مّر او حلو كلهم ينفعون ) 
فنجان زيت زيتون . . 
الطريقه :
تنقعون الصابون لمدة ثلاث ساعات 👌🏻
و بعده تحطون كل المكونات و تخلطونها بالمضرب الكهربائي 🙊❤️❤️! .
انا قد كتبت لكم خلطة بياض الثلج المطوره جربتها قبل كلمة روعه قليله عليها ❤️❤️ . . . بس كثير بنات ماعندهم القدره يوفرون مكوناتها لانها كثيره بصراحه و حسيت نفس النتيجه ،، . . . ذي معروفه عند بنات جماعتنا قبل يتزوجون يداومون عليها و تروح البنت لزوجها قشطه ورب




خلطة بياض الثلج المطورة👍😍🏻 . 

مجموعة جاهزة من نماذج السيرة الذاتية ​ CV ​


متابعينى الكرام

اليوم أقدم لكم مجموعة جاهزة من نماذج السيرة الذاتية 
CV 
وهي عبارة عن ملفات Word 
تصميمات مختلفة من السيرة الذاتية عربي :: إنجليزي

فقط يمكنك أدخال بياناتك بها ثم أطبعها على الطابعة 
ليصبح لديك CV رائع تقدمة إلى أي جهة عمل وبالتوفيق إن شاء الله ..
تعالوا نشاهد بعض من هذه النماذج الرائعة في الصور التالية :-



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::